Reuzendoders

Harke Kazemier stuurde me krantenknipsels over het kunstenaarsinitiatief de Reuzendoders waar hij en Jop aan meededen. Hij schreef:

Via facebook kwam ik een berichtje tegen over de website voor/over Jop.
In 1989 ontstond de kunstenaarsgroep “reuzendoders”, later Giant Killers. Dit was een los/vast groepje elkaar kennende jonge kunstenaars, die onder die verzamelnaam tussen 1989 en 1993 een aantal tentoonstellingen hebben georganiseerd. De initiatiefnemers van de groep waren, voor zover ik het weet, Gordon Ecles, Douwe Jan Wiersma en Joris Baudoin. De groep was wisselend van samenstelling.

In maart 1990 maakten we een tentoonstelling in Hengelo als opmaat naar een grotere tentoonstelling in Glasgow. In Hengelo maakte Jop, voor zover ik me kan herinneren, een installatie samen met Douwe en Joris. Jop had een draaiende projector waarop hij een filmloopje afspeelde van een langzaam lopende neushoorn. De projector stond temidden van een modelspoorbaan die over verschillenden voorwerpen en de snaren van een aantal elektrische gitaren liep en zo de begeleidende geluiden maakte.

(twee maal op afbeeldingen klikken voor vergroting)

reuzendoder krant1 reuzendoder twee foto's reuzendoderkrant2